טיפים ועצות לבישול במטבח

שבעה סודות בישול שיהפכו אתכם לשפים

כולנו אוהבים ללמוד טריקים קטנים וקיצורי דרך, במיוחד כשמדובר בזירת המטבח העמוסה בעבודה. עם זאת, לפעמים שיטות שונות ומשונות לייעול הזמן נכשלות, חומרי גלם יקרים נזרקים לפח ורכישת כלים במאות שקלים מתגלה כבזבוז מכאיב. כדי שתוכלו להימנע ממצבים כאלה וכדי למצות את ההנאה מחווית הבישול במלואה, עקבו אחרי שבע הסודות השמורים הבאים.

נתחיל מהבסיס

אם טרם יצא לכם להכיר, הטריק הזה נוגע לתחום מציל 'נפשות מבשלות' והגביע הקדוש של כל סו שף חובבן – ההתמודדות מול הבצל. בין אם ייעודו לסלט שליד החביתה או עבור מרק מהביל, הירק הזה הוא הסיבה היחידה (מתחום המזון) שתגרום לכם לדמוע במטבח. כדי להקל על החוויה, הפעולה ממש פשוטה וכל מה שעליכם לעשות הוא להכניס את הבצל למקפיא למשך 30 דקות (ואפילו פחות) לפני שאתם מתחילים לחתוך אותו. הקירור יוריד מחריפותו של הבצל ואפילו יוסיף לו מתיקות, נסו וותיווכחו בהבדל.

זיוף אלגנטי

מצד אחד אתם אוהבים לבשל ואפילו מחמיאים לכם שאתם מעולים, אבל מצד שני לא תמיד מתחשק לכם להתחיל את כל התהליך מאפס. מסיבה זו בדיוק, כדאי לכם לנסות להקפיא מצרכים בסיסיים שיהיו טובים לשימוש במגוון מתכונים. לדוגמה, הקפאה של רוטב עגבניות במגש קוביות הקרח תספק לכם קיצור דרך משמעותי בתהליך בישול השקשוקה, הפסטה או הפיצה הביתית שלכם. דוגמה מצוינת נוספת היא הקפאת טבליות של עשבי תיבול קצוצים , כמו פטרוזיליה שמיר וכוסברה, אותם תוכלו להוסיף לכל תבשיל ומאפה, בקלות ובמהירות.מטבח מעץ

להקפיא את המאבק

גם הטיפ הזה ירתום את הפריזר לשירותכם. אם פעם הוא היה נחשב כאגדה אורבנית, היום הטיפ הזה כבר נפוץ בבתים רבים בהם המלחמה עם הניילון הנצמד הפכה לקרב ארוך ומתיש. אז אם גם אצלכם הניילון לא נקרע באופן אחיד או שאתם מבזבזים דקות ארוכות בחיפוש אחר הקצה – אחסנו אותו באופן קבוע במקרר. ניילון נצמד קר, נדבק ונקרע בצורה טובה יותר, חוסך מכם תסכול מיותר ולא משאיר גלילים מצולקים.

הסכין המחליקה

זה תרחיש מוכר וידוע, ערמה של ירקות ממתינה על השיש להפוך לסלט לארבעה, ומלאכת החיתוך מתעכבת בגלל סכין מחליקה ואחיזה מסורבלת. הפתרון הזה גאוני בפשטותו ודורש מכם ללפף שתיים או שלוש גומיות משרדיות, ברווחים קבועים על גבי ידית הסכין. היצרתיות תשתלם לכם כשתגלו שהאחיזה בסכין השתפרה ועכשיו אתם יכולים לחתוך את הירקות במהירות כמו מקצוענים.

הקרש המתחמק

בדומה לסכין, גם קרש החיתוך יכול לאתגר את מלאכת העבודה, במיוחד אם השיש רטוב או אם הקרש אינו יציב בגלל שנים של שימוש. גם כאן הפתרון פשוט, חכם ובעיקר זמין – קחו את מגבת המטבח והניחו אותה תחת הקרש. המגבת תעזור לכם לקבע את הקרש בזמן החיתוך כך שלא יזוז. כך תוכלו להשלים את הפעולה ביעילות ובביטחה.

צחצוח מושלם

ואם בקרש חיתוך עסקינן, הטיפ הבא עוסק בנושא חשוב לא פחות – ניקיון. קרש החיתוך נמצא בשימוש תכוף, וכאשר מדובר בחיתוך בשר או עוף, הכרחי לוודא שאתם מנקים אותו ניקוי עמוק ויסודי. כדי להיפטר משאריות מזון תקועות, שפשפו את קרש החיתוך עם מלח גס וחכו עשר עד חמש עשרה דקות. לאחר מכן נגבו את הקרש עם חצי לימון, וייבשו. הפעולה תבטיח שקרש החיתוך שלכם יריח, יראה כמו חדש והכי חשוב – יהיה נקי מחיידקים.

הקולפן, שימושים רבים לו

ולסיום- טיפ שהוא הפתעה. אם חשבתם שתפקידו של הקולפן מסתכם בהפשטה של תפוחי אדמה למרק או בערטול מלפפונים לקראת הסלט – טעיתם. אפשר להשתמש בקולפן בדרכים נוספות שאולי לא היית מעלים על דעתכם, למשל, קילוף דקיק ואסתטי של גבינות קשות להגשה לאורחים או יצירת תלתלי שוקולד יפייפים לקישוט עוגות ומאפים. נסו בעצמכם ותראו איך הפכתם לשפים מקצועיים.