מדריך מידות שימושי לעיצוב מטבח

תכנון מטבח מידות מומלצות

ממש כמו במתכון לעוגת היער השחור (לאלו מכם שמשום מה פספסו את העוגה הנהדרת הזו נאמר שמדובר בעוגת שוקולד קסומה עם שכבות של קצפת ודובדבנים) – הטעם המושלם תלוי בדיוק מרבי בכמויות.

אז במקום לאפות עוגה, ניצלנו את הזמן כדי להכין לכם את "מתכון" המידות האידיאליות ביותר לתכנון מטבח שנוח לבשל, לארח ומובן שגם – לאכול בו.

120 ס"מ עד 270 ס"מ, הוא גודל הצלע האידיאלי במשולש העבודה במטבח (מקרר, כיור וכיריים).

מומלץ לדאוג לפחות ל-90 ס"מ שיש פנוי בין הכיור לבין הכיריים.

משטח העבודה צריך להיות בגובה של כ-90 ס"מ מהרצפה. 180 ס"מ הוא אורך המשטח המינימלי לעבודה נוחה.
מדיח הכלים צריך להיות ממוקם לכל היותר במרחק של 90 ס"מ מהכיור.

את המיקרו כדאי למקם בארון שעומקו 40 ס"מ וגובהו (מעל משטח העבודה) 45 ס"מ.
המרחק המומלץ בין הכיריים לכיור המטבח הוא כ-100 ס"מ.
הגודל הסטנדרטי של כיור מטבח הוא 42.5 ס"מ על 80 ס"מ.

רוב הכיורים הסטנדרטים הם בעומק של בין 19 ס"מ ל-23 ס"מ.
כיור מטבח הגדול מ-60 ס"מ מצריך בניית ארון במידות גדולות יותר.

מומלץ להשאיר מרווח של מינימום 76 ס"מ לפתיחה נוחה של ארונות המטבח.
הרוחב המומלץ ליחידת מגירות אחת הוא 90 ס"מ. הרוחב המומלץ לשתי יחידות של מגירות הוא 78 ס"מ.

המרווח המינימאלי המומלץ בין האי לבין ארונות המטבח הוא בין 1.10 מטר ל-1.20 מטר. אם ישנם מקומות ישיבה משני צדדי האי, עדיף לשמור על מרחק מינימאלי של 1.30 מטר בין האי לבין ארונות המטבח.
גובהו של אי דלפק הוא בדרך כלל 1.10 מטר מהרצפה. אי דלפק נחשב נוח מאוד לישיבה (עם כיסאות בר כמובן), אך קשה יותר להכין עליו אוכל.

גובהם של מרבית שולחות האוכל נע בין 71 ס"מ ל – 78 ס"מ. הכיסאות, סביב שולחן האוכל צריכים להיות במרווח של 5 ס"מ לפחות זה מזה.

55 ס"מ בין כל סועד, הוא מרווח נוח בישיבה סביב שולחן האוכל או האי.

באי שגובהו 90 ס"מ, מומלץ להשאיר רווח של לפחות 35 ס"מ בין הדופן הפנימי של האי לבין הכיסא, כדי שיהיה מספיק מקום לרגליים.
שתהייה לכם מדידה או אפייה מוצלחת.