עשו ואל תעשו בניקוי ובתחזוקה של המטבח הכפרי

אחד המיתוסים השגויים בנוגע למטבחים כפריים הוא שקשה מאוד לנקות ארונות או שולחנות העשויים מעץ טבעי. כאשר המטבח הוא המקום המועד ביותר לפורענות מבחינת טיגונים, נוזלים, שומנים ושאר לכלוכים – אפשר בהחלט להבין מדוע המיתוס הזה יכול להרתיע.

לכול החולמים על מטבח כפרי אך חוששים שהלכלוך יפגע בעץ הטבעי, הרשו לנו להרגיע אתכם – כאשר בונים את ארונות המטבח מחומרי הגלם האיכותיים ביותר, כאשר עבודת הנגרות מתבצעת על ידי נגרים בעלי ניסיון רב בעולם המטבחים, ואם שומרים על מספר כללים פשוטים, המטבח הכפרי שלכם ייראה נפלא למשך שנים ארוכות.

סביר להניח שאת המקרר, המדיח, התנור ואפילו גם את הברז והכיור תצטרכו להחליף במהלך הזמן, אבל את ארונות המטבח ושאר רהיטי העץ הנלווים תוכלו להוריש גם לדורות הבאים.

וזו רשימת הכללים שתעזור לכם לשמור על המטבח הכפרי שלכם נקי ורענן למשך שנים רבות:

מה עושים:

1. נקו את העץ עם מטלית ומים חמים. במקרה של לכלוך עיקש אפשר להשתמש, בעדינות, בסקוצ'.

2. בין שהמטבח הוא בגמר עץ ובין שהוא צבוע בצבע אטום – אחת לחצי שנה, מומלץ למרוח ווקס נוזלי על ארונות העץ ושאר הרהיטים מעץ. הווקס צריך להיות באיכות טובה ומיועד לריהוט פנים. אפשר להשתמש בווקס משחה שקוף מט, או בספריי שמן-ווקס שקוף מט.

מניסיון, אנחנו ממליצים על החומרים של חברת "בלנשון" הצרפתית שמוצריה מיובאים לארץ ונמכרים על ידי חברת "טכנוספרה".

3. לפני השימוש בחומר ההזנה יש לנקות היטב את החזיתות ואת המשטחים עם סמרטוט וסבון. חשוב להישמע להנחיות היצרן. הווקס או השמן-ווקס חודרים לתוך העץ, מזינים אותו ויוצרים שכבת מגן ששומרת עליו מפני פגיעות ומפני ספיגה של נוזלים. בנוסף, החומר יעניק למטבח הכפרי מראה רענן.

4. מיד לאחר התקנת המטבח, נכנסים לעבוד בו בעלי מקצוע רבים מתחום האינסטלציה, החשמל, השיש וכדומה. כדאי מאוד לפקח על עבודתם של בעלי המקצוע ואף לבקש מהם לשמור על המוצרים שכבר הותקנו.

5. מדי פעם מומלץ לבדוק שאין רטיבות ליד נקודות המים במטבח (כמו למשל מתחת לכיור). צירים שמתחילים להחליד הם סימן ללחות במקום.

6. לשמירה על יובש, התקנת חזית "דמי" עם אלמנט של אוורור בארון הכיור, מאפשרת את אוורור החלל.

7. כיום אפשר להתקין גלאי שמתריע על נזילה של מים במקומות שמועדים לכך, התראה וסגירה של ברזי המים מבעוד מועד מונעת נזקים למטבח.

8. כאשר אתם עובדים עם כלים חדים, כמו סכינים למשל, הקפידו להשתמש בקרש חיתוך.

מה לא עושים:

1. לניקוי חזיתות המטבח או משטחי העץ, אל תשתמשו בחומרי ניקוי "אלימים" כגון: אקונומיקה ומסירי שומנים. שימוש בחומרים אלו עלול לגרום לנזקים שיגררו עלויות תיקון גבוהות.

2. אל תניחו דברים חמים מאוד ישירות על משטחים מעץ. החום יכול לפגוע בחומרי הגמר ואפילו בעץ עצמו.

3. אם חלילה קורה נזק משמעותי למטבח, חשוב לפנות לבעל המקצוע שייצר את המוצר. לא מומלץ לנסות לתקן לבד את הנזק, או להביא בעל מקצוע אחר שאינו יודע באיזה חומרים השתמשו ולכן עלול להחריף את המצב.

הקפדה על 11 הכללים הפשוטים האלו תבטיח לכם שהמטבח הכפרי מעץ טבעי יישאר יפה, רענן ומרגש גם כשהנכדים שלכם יגיעו לארוחת שבת.